“Glunderende gezichten van bewoners, daar doe ik het voor”

“Wat doe jij nou eigenlijk op je werk Myrthe? Je vertelt  altijd van die leuke verhalen over waar jullie zijn geweest en wat jullie ondernemen  met de bewoners. Ik word er enthousiast van!” vroeg een vriendin mij laatst tijdens een kopje koffie in de tuin. 

“Dagbesteding”? Wij noemen dit op de groep gewoon werken!

Werken doen we doordeweeks met vrijwel alle bewoners. Werk ontstaat bij Stichting Ela op verschillende niveaus en in allerlei soorten en maten. Als ik doordeweeks op het werk kom starten we standaard op in de kantine. Vaak rond 9.00 uur met een sterke kop koffie, vers gezet door de werkmeester. In de kantine hangt een groot planbord met allemaal picto’s en foto’s van begeleiders en bewoners. Picto’s die verschillende klussen uitbeelden. De werkmeester plant  dit bord in  en is de rest van de dag vraagbaak op het terrein en ondersteunt waar nodig. De werkmeester is een collega uit het team, die op deze dag boventallig werkt. Op het bord zie je als begeleider in één oogopslag met welke bewoners jij die dag werkt en welke klussen je gaat doen. 

Nuttige klussen

Wat het bijzondere is aan deze klussen, is dat het nuttige klussen zijn. Zo hebben we een adres bij Staatsbosbeheer waar we helpen met snoeien. Kloven we hout om dit vervolgens te verkopen. Hebben we dieren op het erf waar iedere dag goed voor gezorgd wordt. En beheren we de webshop waarop we lego verkopen, en sorteren en bouwen we deze legosets. Dit is een kleine greep uit de werkzaamheden die wij dagelijks uitvoeren.

Lichamelijke inspanning

Aan vrijwel elke klus die de  mannen met ons uitvoeren zitten meerdere voordelen. Zo kunnen de mannen  veel betekenen voor de maatschappij, maar ook vraagt vrijwel iedere klus lichamelijke inspanning waardoor ze de prikkelverwerking goed in gang kunnen zetten. 

Glunderende gezichten

Is het zomers warm? Dan stoppen we lekker wat eerder en gaan we met zijn allen naar het strand hier om de hoek. Of we nemen een verfrissende duik in het grote zwembad dat we op het erf hebben staan. Dan geniet ik volop van de glunderende gezichten van de bewoners. Want dat is waar je het voor doet. 

Deel dit bericht

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

Wout

Het doet mij denken aan de dagbesteding waar ik 1 jaar van mijn opleiding heb gewerkt.
Heel leuk en zinvol .

Maarten Liefting

Wat mooi om te horen Wout! Neem gerust een kijkje verder op onze site of op onze social media kanalen voor meer inspiratie.

Groetjes Maarten