Werken bij ’t Kastheel

Begeleiders (m/v) fulltime en parttime regio Meppel/Hoogeveen

’t Kastheel is een jonge zorgaanbieder. Wij bieden professionele zorg aan bewoners met complex gedrag binnen de Wet Langdurige Zorg. Onze bewoners hebben een Zorgzwaarte Pakket VG7 of GGZ Wonen indicatie (met eventueel meerzorg). Wij innoveren de zorg voor deze doelgroep en openen een nieuwe locatie in de Wijk (tussen Meppel en Hoogeveen).

Locatie ‘de Stapel‘ biedt een woon- en werkplek voor 14 bewoners, mannen en vrouwen, die de rest van hun leven bij ons mogen blijven wonen. Het niveau van de bewoners is divers, maar bij alle bewoners is sprake van een verstandelijke beperking, psychiatrische problematiek en forse gedragsproblemen. Wij willen onze bewoners een normaal leven aanbieden: wonen, werken en vrijetijdsbesteding vanuit één integraal begeleidingsteam. Middelen en  maatregelen worden minimaal ingezet. Onze kernwaarden zijn verbinden, geborgenheid, duurzaamheid en dynamisch. Van hieruit sluiten we aan bij onze bewoners, we houden ons niet strikt aan een methodiek, wel aan onze kernwaarden!

Wie zoeken wij

Wij zoeken de unieke begeleiders uit de zorg, degenen die werken vanuit hun passie. Onze bewoners zijn zeer moeilijk plaatsbare cliënten uit het hele land. Dit vraagt een hoge mate van creativiteit en toewijding. Vrijwel alle bewoners hebben veel teleurstellingen achter de rug. Met geduld, vastberadenheid en rust willen wij bewijzen dat het ook anders kan. 

Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor de begeleiding van de bewoners op het gebied van wonen, werken en vrije tijd.  Je kan je passie voor de zorg combineren met een hoge mate van betrokkenheid naar verwanten en je hebt een uiterst professionele houding. Je vindt het leuk om samen met de bewoners de handen uit de mouwen te steken, doordeweeks wordt er op- en buiten het erf gewerkt van 9:00 tot 14:30 uur. Dit houdt in dat de vroege dienst dagbesteding aanbiedt onder leiding van de werkmeester. Affiniteit met tuinwerkzaamheden, terreinonderhoud, houtbewerking en dierenverzorging is een pre. We werken met vroege-, late- en slaapdiensten. Naast je begeleidende taken, kan het je taak zijn om als persoonlijk begeleider te fungeren. Je bent aanspreekpunt voor een of meer bewoners, diens vertegenwoordigers en coördineert de zorg rondom deze bewoners. 

Wat vragen wij

Je hebt sterke persoonlijke eigenschappen, je kunt bijvoorbeeld goed verbinding maken, je hebt een open leerhouding, je bent betrouwbaar en geduldig. Je hebt een goed gevoel voor mensgerichte zorg, zelfs in stressvolle situaties en bent veerkrachtig. Je kunt zelfstandig werken met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, lef, en taakvolwassenheid. Je bent emotioneel stabiel en erg sensitief. 

Je hebt minimaal een afgeronde mbo- of hbo-opleiding in de zorg (SPW-niveau 4, Social Work of Verpleegkunde) en je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in de begeleiding van verstandelijk beperkte cliënten met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek. Werkervaring vanuit de VG, Psychiatrie en (LVB)Jeugdzorg is voor ons relevant. Je bent in het bezit van een VOG en je bent in staat om een nieuwe te overhandigen voor het contract start. 

Je bent beschikbaar voor vroege-, late- en slaapdiensten. We werken met een dienstenstructuur op basis van 24-uurs begeleiding inclusief weekenden en feestdagen. Je bent op zoek naar een baan voor lange termijn. Wij zoeken naar een toewijding van 5 tot 10 jaar. Waarom? Omdat je je dan kunt gaan verbinden met bewoners en hen een veilige basis kan gaan bieden. 

Wij zoeken nog enkele collega’s om de twee teams mee aan te vullen. Wij zoeken een mix van mannen en vrouwen, ervaringen uit alle sectoren zijn welkom. (Psychiatrisch) Verpleegkundigen en ervaring in de Forensische Zorg zijn een pre. 

Wij bieden

Wij bieden jou een fijne werkomgeving waar ieders persoonlijke stijl ontwikkeld mag worden. Plezier, erkenning en waardering staan centraal. De organisatie investeert in coaching, intervisie, scholing en/of training en teambuilding. 

Je treedt in dienst als werknemer van de stichting. Je start direct met een vaste aanstelling. Ongeacht de ontwikkelingen in de zorgsector en passend bij onze kernwaarden. 

Verder:

 • Salariëring volgens CAO VGN (FWG 45);
 • Minimaal 24 uur – maximaal 36 uur per week is bespreekbaar;
 • Onregelmatigheidstoeslag conform CAO VGN;
 • Reiskosten conform CAO VGN met daarbij een toeslag voor medewerkers die verder rijden dan de maximale 60 km per dienst;
 • Eindejaarsuitkering en vakantiegeld conform CAO VGN.


Ben je geïnteresseerd? 
Richt je motivatie met CV aan solliciteren@stichtingela.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

Begeleider (m) fulltime, regio Zwolle/Kampen

’t Kastheel is op 1 januari 2015 gestart. Wij bieden professionele zorg aan 14 bewoners met een ZZP VG7 indicatie (met eventueel meerzorg). We zijn gevestigd in de gemeente Kampen en wij innoveren de zorg voor deze doelgroep.

De bewoners wonen en werken op het erf van de Kattewaard. Middelen en maatregelen worden minimaal ingezet. Wij bieden onze bewoners een normaal leven aanbieden: wonen, werk en vrijetijdsbesteding, vanuit één integraal begeleidingsteam. Vaste gezichten die er onvoorwaardelijk zijn voor de bewoner. Onze kernwaarden zijn verbinden, geborgenheid, duurzaamheid en dynamisch. Van hieruit sluiten we aan  bij onze bewoners, we houden ons niet strikt aan een methodiek, wel aan onze kernwaarden!

Wie zoeken wij

Wij zoeken de unieke begeleiders uit de zorg, degenen die werken vanuit hun passie voor de bewoner. Gezien de samenstelling van onze teams, gaat onze voorkeur uit naar een man. Onze bewoners zijn zeer moeilijk plaatsbare mensen uit de regio. Dit vraagt een hoge mate van creativiteit en toewijding. Vrijwel alle bewoners hebben veel teleurstellingen achter de rug, voordat zij bij ons kwamen wonen. Met geduld, vastberadenheid en rust willen wij bewijzen dat het ook anders kan.

Je bent verantwoordelijk voor de begeleiding van de bewoners op het gebied van wonen, werken en vrije tijd. Het niveau van onze bewoners is divers, maar er is altijd sprake van een verstandelijke beperking in combinatie met ernstige gedragsproblemen en psychiatrische problematiek. Je kan je passie voor de zorg, combineren met een hoge mate van betrokkenheid naar ouders en je uiterst professionele houding.

Naast deze begeleidende taken, kan het je taak zijn om als persoonlijk begeleider te fungeren. Je bent aanspreekpunt voor een of meerdere bewoners, diens ouders/vertegenwoordigers en coördineert de zorg rondom deze bewoners.

Er wordt gewerkt op- en buiten het erf van 9:00 – 14:30 uur. Dit houdt in dat de vroege dienst dagbesteding aanbiedt onder leiding van de werkmeester. Affiniteit met tuinwerkzaamheden, houtbewerking en dierenverzorging is een pre. 

Wat vragen wij

Je hebt sterke persoonlijke eigenschappen, je kunt bijvoorbeeld goed verbinding maken, je hebt een open leerhouding, je bent betrouwbaar en geduldig. Je hebt een goed gevoel voor mensgerichte zorg, zelfs in stressvolle situaties. Je kunt zelfstandig werken met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en taakvolwassenheid.

Je hebt minimaal een afgeronde mbo- of hbo-opleiding in de zorg (SPW-niveau 4 of Social Work) en je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in de begeleiding van verstandelijk gehandicapte cliënten met ernstige gedragsproblematiek en/of psychiatrische stoornissen. Werkervaring vanuit de VG, Psychiatrie en (LVB)Jeugdzorg is voor ons relevant. Je bent in het bezit van een VOG, en je bent in staat om een nieuwe te overhandigen voor het contract start.

Je bent beschikbaar voor vroege-, late- en slaapdiensten. We werken met een dienstenstructuur op basis van 24-uurs begeleiding inclusief weekenden en feestdagen. Je bent op zoek naar een baan voor lange termijn. Wij zoeken naar een toewijding van 5 tot 10 jaar. Waarom? Omdat je je dan kunt gaan verbinden met bewoners en hen een veilige basis kan gaan bieden.

Wij bieden

Wij bieden jou een fijne werkomgeving waar ieders persoonlijke stijl ontwikkeld mag worden. Plezier, erkenning en waardering staan centraal. De organisatie investeert in coaching, intervisie, scholing en/of training, teambuilding.

Je treedt in dienst als werknemer van de stichting. Je start direct met een vaste aanstelling. Ongeacht de ontwikkelingen in de zorgsector en passend bij onze kernwaarden.

 • Salariëring volgens CAO VGN (FWG 45)
 • 24 – 36 uur per week min – max contract;
 • Onregelmatigheidstoeslag conform CAO VGN;
 • Reiskosten conform CAO VGN met daarbij een toeslag voor medewerkers die verder rijden dan de maximale 60 km per dienst;
 • Eindejaarsuitkering en vakantiegeld conform CAO VGN.

 

Ben je geïnteresseerd? Maak dit kenbaar door jezelf voor te stellen op je eigen manier, met een recente cv, en stuur het in via de mail naar solliciteren@stichtingela.nl 

De sluitingstermijn om schriftelijk te reageren is niet vastgesteld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gedragskundige (m/v) 24 uur per week, regio Meppel

’t Kastheel is opgericht vanuit de ervaring en de gedachte dat passende zorg voor een zeer complexe doelgroep, beter tot zijn recht komt in een kleinschalige setting. De ondersteuningsbehoefte van de cliënt staat voorop, door nabijheid, aandacht, oprechtheid en onvoorwaardelijkheid te bieden. Locatie de Stapel is de tweede locatie van ’t Kastheel, welke zich in het dorpje de Wijk (gemeente de Wolden) bevindt. Deze locatie biedt plaats aan 14 bewoners: 12 mannen en 2 vrouwen met een verstandelijke beperking, psychiatrische problematiek en gedragsproblemen. Onze bewoners zijn veelvuldig verhuisd; op andere plekken is het gedrag van de cliënt dusdanig ingewikkeld geweest en/of kon de context onvoldoende bij de cliënt aansluiten, waardoor langdurig verblijf niet mogelijk is geweest. Er is sprake van continu vastgelopen situaties. Wij bieden 24-uurszorg in een prikkelafgestemde omgeving waarin er op een gestructureerde en gekaderde manier gewoond, gewerkt en geleefd wordt op één terrein.

Functieomschrijving

Ben jij een enthousiaste orthopedagoog of psycholoog met passie voor de complexe doelgroep binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg of psychiatrie, met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en taakvolwassenheid en sta je je mannetje in contact met zowel bewoners als collega’s? Dan komen we graag met jou in contact! Wij zoeken een persoonlijkheid die bij ons past, die 200% achter onze visie staat en zijn/haar mannetje staat in contact met zowel cliënten als collega’s.

Als gedragskundige binnen ’t Kastheel hou je je voornamelijk bezig met diagnostiek en beeldvorming, ondersteuning en behandeling van zeer complexe cliënten en hun (werk/woon) systeem. Daarnaast heb je een belangrijke taak in de ondersteuning van medewerkers en begeleiding en advisering van de ouders/familie van de cliënten. Je bent inhoudelijk eindverantwoordelijk voor het opstellen van de persoonlijke zorgplannen.

Je zal werkzaam zijn in de Wijk op locatie de Stapel voor minimaal 24 uur per week, naast onze ervaren GZ-psycholoog. Wij zijn een lerende organisatie, dit betekent dat iedereen van elkaar kan en mag leren. Wij vragen geen doorgewinterde orthopedagogen, maar wel enkele jaren werkervaring, bij voorkeur met deze complexe doelgroep en de ambitie om onze visie te bestendigen op onze nieuwe locatie.

 

Wij bieden:

 • Je treedt in dienst als werknemer van de stichting voor onbepaalde tijd;
 • Salariëring volgens CAO VGN (FWG 65);
 • Minimaal 24 uur per week, in overleg is meer uren mogelijk;
 • Reiskosten conform CAO VGN;
 • Eindejaarsuitkering en vakantiegeld conform CAO VGN;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

 

Dit breng je mee:

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding orthopedagogiek of psychologie;
 • Je hebt ervaring als orthopedagoog in de zorgsector;
 • Je hebt aantoonbare interesse en passie voor de complexe doelgroep binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg of psychiatrie;
 • Je bent in het bezit van een VOG, en je bent in staat om een nieuwe te overhandigen voordat het contract start;
 • Je kunt zelfstandig werken met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en taakvolwassenheid;
 • Je hebt een goed gevoel voor mensgerichte zorg;
 • Je bent op zoek naar een baan voor lange termijn.

 

Procedure


Past deze vacature bij jou? Laat het ons weten! Mail je brief met cv naar s.degreef@stichtingela.nl.  De sluitingstermijn is niet vastgesteld. Wil je meer weten over de functie of over de teams waarin je terecht komt? Bel dan met Bas de Greef (’t Kastheel), telefoonnummer 06-30376224.